Kapalı ve açık alanlarda ekipman ve ürünlerin kesintisiz takibi
BLE (Bluetooth Low Energy) teknolojisi kullanarak iç ve dış mekan konumlandırma
PROBLEM TANIMI
Varlık takibi hem izlenecek varlıklara bağlı olan verici donanımını hem de tesis genelinde düzenli aralıklarla yerleştirilen alıcı donanımını gerektirir. Varlık takip sisteminde alıcı donanımı duvarlara, tavanlara veya sütunlara monte edilir. Dışarıdaki geniş, açık alanlarda donanımın kurulabileceği uygun seçenekler genellikle yoktur.
ÇÖZÜM
Navbea Varlık takip sistemi ve Navbea sensörleri ile iç ve dış mekanlarda ekipmanlar sorunsuz bir şekilde takip edilebilir. Forkliftlere taşınan ve geçici olarak açık alanda depolanan malların konumunu güvenilir bir şekilde belirler ve takip edilir. Malların konumu herhangi bir zamanda varlık takip sistemi web veya mobil arayüzleri aracılığıyla takip edilir.
TEKNİK UYGULAMA
Varlık Takip Sisteminde Bluetooth Low Energy (BLE) beaconları takip edilecek varlıklara takılır. Alınan sinyaller okuyucular tarafından anlık olarak taranır. Buradan veriler, merkezi bir konuma kurulan Navbea Görüntüleme WEB e gönderir. NAVBEA WEB de veriler akıllıca işlenir ve konum belirlenir. Varlık Takip Sistemi ile malların mevcut konumu ve zaman içindeki tüm hareketi izlenir.
HASTANEDE VARLIK TAKİBİ VE İÇ MEKAN NAVİGASYONU
Büyük bir hastanede, mobil röntgen cihazı gibi belirli tıbbi cihazlar, iç mekan konumlandırma yoluyla yerleştirilebilir. Ziyaretçiler ve hastalar iç mekan navigasyonundan yararlanır.
PROBLEMİN TANIMI
Büyük bir hastanede birkaç yüz bin metrekarelik çok sayıda bölüm bulunmaktadır. Bölümler bir yandan mobil röntgen cihazı gibi belirli tıbbi ekipmanı paylaşır ve her bölümün odasında kalacak kendi özel ekipmanı vardır. Mobil bir röntgen makinesine ihtiyaç duyulursa mevcut liste dikkatli bir şekilde tutulmadığı için personelin diğer tüm departmanları araması gerekir. Bir departmanda kalması gereken cihazlar da, belirlenen alanda hırsızlık olasılığı veya kaza anında bulundukları alanı terk ettikleri için genellikle bulunmaz. Bina kompleksinin karmaşıklığı nedeniyle hastalar ve yeni çalışanlar da oryantasyon sorunu yaşıyor, bekleme alanları aşırı kalabalık oluyor. Sonuç olarak, hastalar randevu için birkaç saat beklemek zorunda kalıyor.
ÇÖZÜM
Tıbbi ekipmanlar, iç mekan konum tespiti ile takip edilir. Tüm çalışanlar, uygulama veya tarayıcı uygulaması aracılığıyla mevcut konuma erişilir. Bir cihaz belirli bir alandan çıkmıyorsa bu durum için bir uyarı verir.
Akıllı telefon için bir ziyaretçi uygulaması, iç mekan navigasyonu için net bir haritanın yanı sıra entegre bir takvim içerir. Bu takvim hastaya tedavi randevularını zamanında hatırlatır ve hastanın rotasına da dikkat eder. Tüm taraflar için bekleme süresi azaltılır.